Vakantiehuis in Giethoorn

Vakantiehuis in Giethoorn

Zoek het vakantiehuisje van je dromen

Activiteiten Giethoorn

Leuke uitjes in Giethoorn

Het gezellige Overijsselse dorp Giethoorn heeft met zijn vele grachten en typische bruggetjes veel te bieden. Huur een fluisterbootje of maak een rondvaart door de grachten. Voor gezinnen, vrienden, collega’s of feestjes, biedt Giethoorn een perfect dagje uit! Kijk hier wat er allemaal te doen is.

Giethoorn: Nationaal Park Wieden-Weerribben
Bij Nationaal Park Weerribben-Wieden wisselen land en water elkaar af. Je vind hier sloten, meren, vaarten, hooi- en weilanden, moerasbossen en rietlanden. De ideale plek om te genieten van een kanotocht of varen langs de bloemrijke hooilanden. Ook komt u hier veel verschillende soorten planten en dieren tegen. Bekijk alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot aan moerasbos!
www.np-weerribbenwieden.nl

Giethoorn: Museum de Oude Aarde
In het hart van ’t pittoreske Giethoorn staat museum de Oude Aarde. Al sinds 1969 is dit één van de meest inspirerende musea ‘s in Nederland. De mooiste collectie mineralen en fossielen vindt u hier. Ook kunt u in de edelstenen winkel leuke souvenirs kopen voor thuis.
www.deoudeaarde.nl

Giethoorn: De Lindenhof
Al jaren achtereen staat de Lindenhof hoog op de ranglijsten van de beste restaurants in Nederland. Met een ruime menukaart, zorgt de Lindenhof ervoor dat iedere gast verwend wordt. Ook voor de kinderen is een bezoek aan Restaurant de Lindenhof een bijzondere belevenis. Samen met één van de koks mogen ze zelf een ijsje maken in de keuken.
www.restaurantdelindenhof.nl

Luttelgeest: De Orchideeën Hoeve
Bezoek de grootste tropische tuinen van Europa en ontdek een wereld vol natuurlijke kleuren. Bekijk duizenden soorten orchideeën, geef de papegaaitjes te eten en zie de koikarpers zwemmen in het water. Loop over de achttien meter lange hoofdbrug, zo heeft u een prachtig overzicht om de dieren en planten te bewonderen. In de vlindertuin fladderen meer dan 2.000 vlinders rond, zo lijkt het net of u in Midden-Amerika rondloopt. Deze onvergetelijke belevenis is voor jong en oud!
www.orchideeenhoeve.nl

Ruinerwold: Museumboederij de Kartenhoeve
Dit rijksmonument, met zijn authentieke interieur, is een van de mooiste museumboerderijen van ons land. De sfeer van het dagelijks leven uit de 19e eeuw hangt hier nog. Bekijk de ‘Wiemel’ aan de zolder en de weckpotten in de kelder. Deze herinneren aan het aanleggen van de wintervoorraad. Ook kunt u een grote verzameling gereedschappen uit de tijd van vóór de mechanisatie bekijken in de ‘hilde’ boven de koestal.
www.karstenhoeve.nl

Kraggenburg: Netl de Wildste Tuin
Bij Netl de Wildste Tuin kunt u heel veel doen. In de zomer kunt u lekker aan het strand liggen terwijl u kinderen lekker met zand en water spelen. Bewonder de bijen en de vlinders of struin lekker door de bamboe jungle heen. In het Strandpaviljoen kunt u lekker eten en drinken terwijl u een mooi uitzicht heeft op het duinlandschap en Ukkiiipark. Ontdek Netl de Wildste Tuin!
www.netl.nl

Marknesse: Waterloopbos
Een prachtig bos met vele paden waar u heerlijk kunt wandelen. Tijdens de wandeling komt u interessante schaalmodellen van water bouwwerken tegen. Voor de kinderen is een bezoek aan het Waterloopbos ook een leuke ervaring. De waterspeelplek is voor de kinderen het ideale startpunt voor een bezoek aan dit waterrijke bos. Kom de unieke combinatie van natuur en techniek bewonderen.
www.waterloopbos.eu

Meppel: Ballorig
Er zijn veel leuke dingen te doen in Ballorig Meppel. De kinderen kunnen lekker springen op de mega trampoline, klimmen op de reusachtige klimrekken of lekker uitrazen in de voetbalkooi. Voor kleine kinderen is er een speciaal peutergedeelte aanwezig. Terwijl u geniet van een kopje koffie of gebruik maakt van de gratis Wifi kunt u gemakkelijk uw spelende kind in de gaten houden.
www.ballorig.nl

 

 

 

Ruim 10 jaar ervaring

Boek eenvoudig online met S.G.R. garantie

Grootste aanbod in Giethoorn

Deskundige klantenservice +31 (0)521 - 587 300